Hozzávalók / 4 adag
- egy egész csirke (kb. 1,5 kg-os)
- 1 kg burgonya
- 5 kis fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 4 nagy paradicsom
- 1 zöld kaliforniai paprika
- bazsalikom
- só
- rozmaring
- pirospaprika
- egy citrom leve
- kevés olaj
- 2-2,5 dl víz
A páchoz:
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 1,5 dl olívaolaj
- 1,5 tk só
- 1,5 kk bors
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk oregánó
- 1 tk rozmaring
Elkészítés
- A páchoz valókat összekeverjük.
- A csirkét feldaraboljuk (a szárnyakat levágjuk, a mellét négy részre vágjuk, a combokat és a hátát kettévágjuk) 12 részre, és alaposan bedörzsöljük a páccal, majd kb.1 órát állni hagyjuk.
- A burgonyát és a hagymákat megpucoljuk, majd nagyobb cikkekre vágjuk. A hagymákat elég negyedelni és kb. ekkorákra vágjuk a burgonyát is. A paprikát kb. 8 nagyobb részre osztjuk, a paradicsomokat elfelezzük.
- A sütőt előmelegítjük.
- Egy magas falú tepsibe egy kevés olajat öntünk, beletesszük a burgonyát, sózzuk, megszórjuk rozmaringgal, majd megforgatjuk, hogy mindenhol érje az olaj és a fűszerek.
- Ezután belerakjuk a csirkét, majd elosztjuk a hagymát, fokhagymát, és paprikát a tepsiben, hogy mindenhová jusson.
- Legvégül a félbevágott paradicsomokat rakjuk a tepsibe, vágott felükkel felfelé és megszórjuk egy kis bazsalikommal. A zöldségeket kissé megsózzuk, majd az egészre rálocsoljuk a citromlevet.
- Aláöntjük a vizet, és alufóliával letakarva 60-80 percig sütjük, míg a hús le nem omlik a csontról (csirkéje válogatja).
- A fóliát levesszük, a húsra és a zöldségekre szaftot kanalazunk, a húsokat meghintjük egy gondolatnyi pirospaprikával, és 250 °C-on 30 percig sütjük, míg a hús és a burgonya szépen megpirul.
A kajcsit én is elkészítettem, azzal a különbséggel, hogy én pulykahúst vettem hozzá, és sima Tv paprikát használtam kaliforniai helyett.
Eredmény:
Nagyon hamar elfogyott!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.