HTML

Folytatása következik...

Amikor születtem, pont esett. Ezzel már mindent elmondtam!? Drum & Bass rulez forever! Miért? Ha megkérdezed, nem tudsz semmit! X-elgetés, SMoKe|BReaK ... majdnem jobb, mint a sex. Főleg, ha Chris.su, Palotai vagy Cadik kever. Lassan 10 éve dolgozom kereskedelmi rádiókban, mint szerkesztő - műsorvezető. Imádok főzni, és van egy macskám is. Vidáman, kritizálva, elsőre ítélek! :)

Naptár

április 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Archívum

2014.07.16. 13:47 Radioenikita

Kis konyhám titkai - Csirke görög módra

Hozzávalók / 4 adag

  • egy egész csirke (kb. 1,5 kg-os)
  • 1 kg burgonya
  • 5 kis fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 4 nagy paradicsom
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • pirospaprika
  • egy citrom leve
  • kevés olaj
  • 2-2,5 dl víz

A páchoz:

  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 1,5 tk só
  • 1,5 kk bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk rozmaring

Elkészítés

  1. A páchoz valókat összekeverjük.
  2. A csirkét feldaraboljuk (a szárnyakat levágjuk, a mellét négy részre vágjuk, a combokat és a hátát kettévágjuk) 12 részre, és alaposan bedörzsöljük a páccal, majd kb.1 órát állni hagyjuk.
  3. A burgonyát és a hagymákat megpucoljuk, majd nagyobb cikkekre vágjuk. A hagymákat elég negyedelni és kb. ekkorákra vágjuk a burgonyát is. A paprikát kb. 8 nagyobb részre osztjuk, a paradicsomokat elfelezzük.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. Egy magas falú tepsibe egy kevés olajat öntünk, beletesszük a burgonyát, sózzuk, megszórjuk rozmaringgal, majd megforgatjuk, hogy mindenhol érje az olaj és a fűszerek.
  6. Ezután belerakjuk a csirkét, majd elosztjuk a hagymát, fokhagymát, és paprikát a tepsiben, hogy mindenhová jusson.
  7. Legvégül a félbevágott paradicsomokat rakjuk a tepsibe, vágott felükkel felfelé és megszórjuk egy kis bazsalikommal. A zöldségeket kissé megsózzuk, majd az egészre rálocsoljuk a citromlevet.
  8. Aláöntjük a vizet, és alufóliával letakarva 60-80 percig sütjük, míg a hús le nem omlik a csontról (csirkéje válogatja).
  9. A fóliát levesszük, a húsra és a zöldségekre szaftot kanalazunk, a húsokat meghintjük egy gondolatnyi pirospaprikával, és 250 °C-on 30 percig sütjük, míg a hús és a burgonya szépen megpirul.

A kajcsit én is elkészítettem, azzal a különbséggel, hogy én pulykahúst vettem hozzá, és sima Tv paprikát használtam kaliforniai helyett.

Eredmény:

görög.jpg

Nagyon hamar elfogyott!

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://radioenikita.blog.hu/api/trackback/id/tr466513453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása