Mint említettem imádok főzni, vagy a konyhában ügyködni. Sajnos a sütőm süteménykészítésre alkalmatlan, így kénytelen vagyok keverős - hűtős desszerteket készíteni. Ilyen a radír szelet is. Íme a recept:
Hozzávalók
- A sárga krémhez
3 tojás
4 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. lapzselatin (én ezzel készítettem, de lehet sima zselatinpor is 1 csomag) - A barna krémhez
3 tojás
4 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 ek. kakaópor
1 cs. lapzselatin - A fehér krémhez
2 kis pohár tejföl
4 ek. cukor
2. cs. vaníliás cukor
1 cs. lapzselatin - A piros réteghez
1 cs. piros zselatinpor, vagy gyümölcskocsonya (ez bármilyen színű lehet, én pirosat használtam)
Elkészítés
Az első csomag zselatint elkészítem 1 dl. vízben. A sárga krém hozzávalóit kemény habbá verem és hozzáadom az elkészített zselatint. Tepsibe, vagy egy nagyobb falú edénybe öntöm, lehet tortaformába is, ez esetben tortát készítünk belőle, majd hűtőbe teszem amíg megdermed. Én minden rétegezés után betettem a hűtőbe dermedésig. Ha minden jól sikerül ez kb. 5-10 perc alatt megvan. A második csomag zselatint is elkészítem. A barna krém hozzávalóit szintén habosra keverem, rakok bele kakaóport is, majd beleöntöm a zselatint és a sárga rétegre öntöm. Ismét be a hűtőbe. A harmadik csomag zselatint is elkészítem. A fehér krém hozzávalóit is habosra keverem, beleöntöm a zselatint, majd a barna rétegre öntöm és be a hűtőbe. A piros réteget elkészítem és amikor már nem meleg, a fehér rétegre öntöm. Mikor minden réteg elkészült az egészet betetszem a hűtőbe és egy éjszakát hagyom dermedni.
Jó étvágyat!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.